Εμπορεύματα

Τα Εμπορεύματα (χρηματιστήρια εμπορευμάτων) είναι αγορές εμπορευμάτων που αναφέρονται στις αγοραπωλησίες συγκεκριμένων εμπράγματων αγαθών, όπως βασικά βιομηχανικά μέταλλα (χαλκός, αλουμίνιο), πολύτιμα μέταλλα (χρυσός, ασήμι, πλατίνα), σιτηρά, φυτικά έλαια, κρέατα, αγορά ενέργειας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ηλεκτρική ενέργεια) κλπ, που αγοράζονται ή πωλούνται βάση συμβολαίων σε οργανωμένες χρηματιστηριακές αγορές, όπως το CBOT (Chicago Board οf Trade), το LCE (London Commodity Exchange) κλπ.

Στην πραγματικότητα, σε διεθνές επίπεδο υφίστανται περί των 50 μεγάλων & οργανωμένων τέτοιων αγορών, όπου δίνεται η δυνατότητα, η ζήτηση και προσφορά αγαθών να μετουσιωθούν σε συναλλαγές, δηλαδή αγοραπωλησίες εμπορευμάτων με εύκολο και διαφανή τρόπο.

Τα διαπραγματεύσιμα εμπορεύματα είναι στην αρχική τους μορφή πριν δηλαδή αυτά επεξεργαστούν και γίνουν τελικά προϊόντα. Επιπροσθέτως, η έννοια της οργανωμένης αγοράς περιλαμβάνει και το ότι τα παραπάνω προϊόντα είναι τυποποιημένα όσον αφορά τα χαρακτηριστικά και την ποιότητά τους.

Ένα τυπικό γράφημα ενός από τα πιο εμπορεύσιμα εμπράγματα αγαθά παγκοσμίως (Πετρέλαιο, West Texas Intermediate – Αυγ 05, 2012  -  Μάιος 18, 2015) 

 

Share this post
FaceBook  Twitter  
Αποποίηση_Ευθυνών: Όλα όσα περιλαμβάνονται στο παρόν website είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά ή πώληση των συγκεκριμένων χρηματοοικονομικών προϊόντων. Τα αναφερθέντα χρηματοοικονομικά προϊόντα έχουν σημαντικό ρίσκο και δεν είναι κατάλληλα για όλους τους επενδυτές.
Email: info@financial-news.eu  
Copyright (c) www.financial-news.eu 2014-2016. All rights reserved.
Designed by IBRES LTD